Turboliquidatie een snelle manier om een vennootschap te ontbinden

Een turboliquidatie is een snelle manier om een vennootschap te ontbinden. Het is aan de aandeelhouder om deze keuze te maken en op het moment dat het besluit genomen is, houdt de vennootschap in principe per direct op te bestaan.

Er moet dan nog wel bij de Kamer van Koophandel gemeld worden dat het bedrijf ontbonden is. Daarnaast moet de bestuurder van de vennootschap tijdig bij de belastingdienst melden dat er een (mogelijke) betalingsonmacht is, om aansprakelijkheid te voorkomen.

Onze advocaten begeleiden u bij de turboliquidatie van uw bedrijf

De turboliquidatie is een van de laatste stappen binnen het insolventie-proces. Voor klanten die wij begeleiden binnen het insolventierecht, is ons eerste uitgangspunt dat we proberen het bedrijf financieel weer op de rit te krijgen. Als dat niet meer lukt, dan helpen we de ondernemer met het aanbieden van een akkoord aan zijn schuldeisers.

Lukt dat ook niet en dreigt het bedrijf failliet te gaan, dan kunt u er als ondernemer voor kiezen om zelf te liquideren. Dat is in veel gevallen een betere oplossing dan een faillissement, want alle partijen varen hier wel bij: voor de ondernemer is het goedkoper en hij heeft geen ‘faillissementsblaam’, en de crediteuren krijgen meer geld, omdat er geen geld opgaat aan de kosten van een faillissementsafwikkeling.

Zo nodig is het onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk dat het UWV de betalingsverplichting(en) voor het personeel overneemt. Wij kunnen u hierover informeren.

Onze specialist turboliquidatie helpt en adviseert u bij iedere stap van het proces. Zo weet u zeker dat de liquidatie van uw bedrijf vlot en goed geregeld wordt.

Direct vrijblijvend advies

Wilt u uw bedrijf liquideren? Bel of mail ons gerust, dan kijken we wat op dit moment voor u de meest handige vervolgstap is.

telefoonnummer:       0513 – 820 820 – vraag naar onze turboliquidatie-specialist Arie Brink

e-mailadres:               info@ariebrinkadvocaten.nl