Insolventierecht als uw bedrijf niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen

Het woord insolventie is afgeleid van het Latijnse ‘solvere’ (betalen). Door er een ontkennend voorvoegsel voor te zetten, wordt het ‘insolvere’, oftewel ‘niet betalen’. In de moderne rechtspraak betekent insolventie dan ook dat een persoon, bedrijf of instelling niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Het rechtsgebied dat zich bezighoudt met insolventie heet insolventierecht, of faillissementsrecht.

Dit wil echter niet zeggen dat insolventie altijd uitdraait op een faillissement. Als u tijdig aan de bel trekt, is een faillissement vaak nog te voorkomen, en bieden andere maatregelen uitkomst, zoals het herstructureren van de onderneming, of het liquideren (verkopen) van bedrijfsonderdelen. Onze advocaten kunnen u hierover adviseren.

Binnen de mogelijkheden van het insolventierecht zetten we uw bedrijf weer op de rit

Om uw organisatie zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we in dit soort processen samen met andere bedrijfsadviseurs, zoals accountants en fiscalisten. Samen brengen we in kaart wat er aan de hand is en wat wij nog kunnen doen. Alleen als het echt niet lukt om het bedrijf weer op de rit te krijgen, gaan we over tot een (turbo)liquidatie of een faillissementsaanvraag.

Onze insolventierechtadvocaat adviseert u graag bij iedere stap van het proces. Hij houdt u op de hoogte, bespreekt de verschillende mogelijkheden, adviseert en zorgt ervoor dat het juridische deel goed geregeld is. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om het herstructureren, liquideren of saneren van uw bedrijf.

Direct vrijblijvend advies

Verkeert uw bedrijf in financieel zwaar weer? Bel of mail ons gerust, dan kijken we gelijk wat voor u de meest handige vervolgstap is. Hoe eerder u aan de bel trekt, hoe groter de kans dat we uw bedrijf weer financieel gezond krijgen.

telefoonnummer:       0513 – 820 820 – vraag naar onze insolventierechtadvocaat Jelke Jelsma

e-mailadres:               info@ariebrinkadvocaten.nl